COVID-19 και μετά: Προσαρμογή του Group Fitness γυμναστηρίου σας

COVID-19 και μετά: Προσαρμογή του Group Fitness γυμναστηρίου σας

Καθώς τα γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να επιστρέφουν από την καραντίνα, ποια βήματα μπορούν να γίνουν για να επαναφέρουν τις κύριες υπηρεσίες τους το συντομότερο δυνατό;

Ακολουθούν έξι συμβουλές για να ξεκινήσετε δυναμικά την παροχή ομαδικών μαθημάτων άσκησης μετά τον COVID-19.

Μετά από μια παγκόσμια πανδημία, η ανάγκη των ανθρώπων για να επανέλθουν σε μία ρουτίνα εξασφάλισης υγιούς φυσικής κατάστασης, θέτει μια σειρά προκλήσεων καθώς και αβεβαιότητες σχετικά με το ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλείς να πραγματοποιούνται και πότε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συνεχής σωματική αδράνεια θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον. Μόνο στις ΗΠΑ, οι χρόνιες ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τακτική άσκηση, προβλέπεται να κοστίσουν 42 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2016 και του 2030.

Η πανδημία COVID-19 έφερε στο προσκήνιο πολλές επιλογές , για  να παραμείνει κάποιος ενεργός  στο σπίτι, αλλά το κίνητρο παραμένει το κλειδί για την τακτική άσκηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η βιομηχανία μας. Κανείς δεν κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δεν υπάρχει καλύτερη διέξοδος  από την υπέροχη ύπαιθρο. Αξιοσημείωτο όμως είναι, ότι τα μέλη του γυμναστηρίου είναι κατά μέσο όρο 14 φορές πιο ενεργά από τα μη μέλη.

Οι άνθρωποι χρειάζονται κίνητρα για να παραμείνουν ενεργοί. Όσον αφορά την άσκηση σε ομαδικά τμήματα, γνωρίζουμε ότι οι ζωντανές τάξεις είναι μια από τις πιο ισχυρές μορφές κινήτρου και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν.

Τα μέλη που παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα επισκέπτονται τους χώρους εκγύμνασης 4 φορές την εβδομάδα (σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου της IHRSA για 1,9 επισκέψεις μελών την εβδομάδα). Όσοι κάνουν 3+ μαθήματα Les Mills την εβδομάδα παραμένουν μέλη κατά 50% περισσότερο από εκείνους που δεν κάνουν μαθήματα. Αυτό είναι επιπλέον 9,8 μήνες ανά μέλος. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην ομαδική γυμναστική προτείνουν το γυμναστήριο τους σε 18% περισσότερους ανθρώπους από ό, τι τα μέλη μόνο στο γυμναστήριο, ενώ το 10% των γυμναστών ομαδικών προγραμμάτων συνιστούν τα προγράμματα σε 10+ μη μέλη.

Με απλά λόγια, τα μέλη που κάνουν ομαδική άσκηση  είναι ένας από τους πιο πολύτιμους τύπους πελάτη που μπορείτε να έχετε. Με την παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας και την προσέλκυση περισσότερων νέων μελών, τα μέλη που συμμετέχουν σε μαθήματα ομαδικής άσκησης αποτελούν τη βάση ενός επιτυχημένου γυμναστηρίου.

Στη περίοδο αβεβαιότητας που διανύουμε, πώς σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε το χώρο σας με ασφάλεια; Ακολουθούν έξι συμβουλές για να ξεκινήσετε δυναμικά την παροχή ομαδικών μαθημάτων γυμναστικής μετά το lockdown.

  1. Social Distancing

Η εφαρμογή αποστάσεων ασφαλείας είναι πιθανό να διαρκέσει   πολλούς μήνες, συνεπώς η βελτιστοποίηση των συνθηκών μέσα και γύρω από το χώρο σας είναι απαραίτητη για την επαναφορά των μελών σε ομαδικές προπονήσεις, ιδιαίτερα όταν η χωρητικότητα του γυμναστηρίου μειώνεται πολύ. Αυτό απαιτεί ευέλικτη νοοτροπία και προθυμία προσαρμογής. Για παράδειγμα, κάποια γυμναστήρια έχουν αρχίσει να διεξάγουν μαθήματα ομαδικής άσκησης σε γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα προπόνησης, ακόμη και χώρους στάθμευσης.

Το κλειδί για τα γυμναστήρια είναι να προσαρμόσουν τους αριθμούς των πελατών, με βάση το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου τους και την τοπική νομοθεσία, που αφορά τις αποστάσεις. Στις ΗΠΑ, το Crunch Fitness χρησιμοποιεί ταινία για να δημιουργήσει «πλέγματα» στα πατώματα, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τα μέλη διατηρούν μια ασφαλή απόσταση κατά τη διάρκεια των ομαδικών μαθημάτων άσκησης, ενώ ορισμένα γυμναστήρια στην Κίνα έχουν υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση στην εισαγωγή του μαθήματος.

«Με πολλά κλαμπ που είναι τώρα ανοιχτά για περισσότερο από ένα μήνα, αρχίζουμε πραγματικά να βλέπουμε την ομαδική γυμναστική να επιστρέφει έντονα», λέει η διευθύνων σύμβουλος της Les Mills China Jane Jiang, η οποία συνεργάζεται στενά με 1.400 clubs με στόχο να επαναφέρουν τα στούντιο γυμναστικής τους σε δράση.

«Τα γυμναστήρια ξεκίνησαν με ομαδικά προγράμματα ποδηλασίας επειδή τα ποδήλατα διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι είναι σταθεροί στη θέση τους, με επαρκή χώρο. Μαθήματα όπως το BODYPUMP ™ και το LES MILLS CORE ™ τα πάνε καλά, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν οι συμμετέχοντες από το σταθμό τους, ενώ τα μαθήματα που περιλαμβάνουν κίνηση στο χώρο  απαιτούν λίγο περισσότερη προσοχή. Σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν και μαθήματα υψηλότερης έντασης όπως το BODYCOMBAT ™. Αυτό που είναι σαφές, είναι ότι οι συμμετέχοντες χαίρονται που επιστρέφουν στα μαθήματα και μοιράζονται μια κοινωνική εμπειρία.

  1. Διαχείριση Κρατήσεων

Με τα κλαμπ να λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα, ο χρόνος και ο χώρος είναι σημαντικός όσο ποτέ, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να βελτιστοποιήσετε την επισκεψιμότητα στο χώρο σας. Αυτό απαιτεί ένα καλά μελετημένο σύστημα κρατήσεων που είναι αξιόπιστο και δίκαιο. Η συνέχιση  της διαδικτυακής  προπόνησής είναι απαραίτητη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται προσπάθειες για την επανένταξη των πελατών στο γυμναστήριο.

«Τα μέλη θέλουν να έχουν την δυνατότητα να προγραμματίσουν την γυμναστική τους ανάμεσα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις – δραστηριότητες, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο για αυτούς να κάνουν κράτηση για μαθήματα, ώστε να μπορούν να πάρουν μια αίσθηση ρουτίνας.», συμβουλεύει ο Sty-Studios Fitness Co-Owner και μέλος του IHRSA Board, Carrie Kepple.

Η δυνατότητα Virtual Fitness είναι μια εξαιρετική λύση για τη βελτιστοποίηση της χωρητικότητας του γυμναστηρίου σας και την παροχή ομαδικών προγραμμάτων όλη την ημέρα χωρίς διόγκωση των εξόδων, εάν οι αριθμοί της τάξης σας δεν καλύπτουν το κόστος ενός instructor.

  1. Υψηλές προδιαγραφές υγιεινής

Με τους κανονισμούς υγιεινής και τα πρωτόκολλα   να διαφέρουν πολύ ανάλογα με την αγορά, οι επίσημες προδιαγραφές θα πρέπει να είναι οδηγός κάθε γυμναστηρίου. Επιπλέον μπορείτε να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να υπογραμμίσετε την ασφάλεια του χώρου σας. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλά πρακτικά παραδείγματα από ανοιχτά γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο που αξίζει να εξεταστούν, συμπεριλαμβανομένων καθεστώτων καθαρισμού, άφθονης σήμανσης και συστημάτων μετρίασης του κινδύνου μετάδοσης.

Στο Will’s Gym (170 premium clubs στην Κίνα), το in-club radio αναπαράγει  μέτρα ασφαλείας εξηγώντας τους κανόνες αποστάσεων και υγιεινής κάθε 30 λεπτά – ένα μήνυμα που επαναλαμβάνεται και από τους εκπαιδευτές.

Εν τω μεταξύ, τα Clubs Les Mills New Zealand ζητούν από τα μέλη να φέρουν νερό  και πετσέτες (υποχρεωτικά) για να μειώσουν την πιθανότητα μετάδοσης μέσω εξοπλισμού ή μέσω χρήσης ψύκτη, καθώς και κάθε είδος φορητού εξοπλισμού που χρειάζονται, όπως γάντια του μποξ ή στρώματα.

Τα προγράμματα ομαδικής γυμναστικής σε πολλές αγορές έχουν ανανεωθεί εκ νέου, ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 15 λεπτά μεταξύ κάθε τάξης για τον απαραίτητο καθαρισμό επιφανειών και εξοπλισμού γυμναστικής, καθώς και για να αποτρέπεται ο σχηματισμός συνωστισμού έξω από το γυμναστήριο μεταξύ των τάξεων.

Οι οργανισμοί (όπως ο IHRSA και ο EuropeActive) έχουν εκδώσει εκτενείς οδηγίες για τα γυμναστήρια, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για την αφαίρεση όλου του εξοπλισμού που απορροφά τον ιδρώτα, όπως «στρώματα» γιόγκα ή αφρώδη ρολά και προτρέπουν  τα μέλη να φέρνουν τα δικά τους.

  1. Επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του μέλους

Η τήρηση των οδηγιών για την ασφάλεια είναι σαφώς η πρώτη προτεραιότητα για κάθε γυμναστήριο, αλλά υπάρχουν πολλές πρόσθετες τροποποιήσεις στην εμπειρία των μελών για να εξασφαλιστεί  η επιστροφή των μελών στους χώρους εκγύμνασης με ασφάλεια.

Και ενώ η επιστήμη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών προσώπου στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 παραμένει ασαφής, πολλές χώρες και οργανισμοί τάσσονται υπέρ χρήσης μάσκας για να καθησυχάσουν τους ανθρώπους ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα ασφαλείας.

  1. Υποδοχή νέων πελατών

Ένα αποτέλεσμα της καραντίνας ήταν η εκρηκτική άνοδος της ζήτησης για ψηφιακές παροχές γυμναστικής και νέα ευρήματα δείχνουν ότι αυτό θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τα γυμναστήρια. Έρευνα από την εταιρεία ανάπτυξης εγκαταστάσεων γυμναστικής Alliance Leisure διαπίστωσε ότι το 69% των καταναλωτών που ήταν αδρανείς πριν από το lockdown αύξησαν έκτοτε τα επίπεδα άσκησής τους, ενώ το 96% εκείνων που δοκίμασαν μια online προπόνηση από ένα κλαμπ κατά τη διάρκεια του lockdown  δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά αυτήν την εγκατάσταση

Η σωστή τήρηση προφυλάξεων και μέτρων ασφαλείας και η προβολή της σπουδαιότητας της άσκησης στην υγεία του ανθρώπου, πρέπει να αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες επικοινωνίας του γυμναστηρίου .

  1. Ενισχύστε το καλωσόρισμα και για τα ήδη υπάρχοντα μέλη

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι  δεν θα επιστρέψουν όλοι αμέσως, οπότε είναι σημαντικό να είμαστε κάπως προσεκτικοί  στη προώθηση του χώρου, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι σταδιακά επιστρέφουν στο γυμναστήριο και υπογραμμίζοντας τα χαρούμενα συναισθήματα όσων ξεκίνησαν πάλι τις προπονήσεις.

Ενώ πολλά έχουν αλλάξει, ορισμένες αρχές παραμένουν οι ίδιες. Είναι οι άνθρωποι μας που οδηγούν τα μέλη να συμμετέχουν στους ομαδικούς χώρους εκγύμνασης σε πρώτη φάση.

Εκτός από τον επιχειρησιακό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η ομάδα σας στη λειτουργεία του γυμναστηρίου σας, σκεφτείτε τη σημαντική συναισθηματική συμβολή της στα μέλη, με στόχο να νιώσουν ξανά ασφάλεια στο χώρο που γυμνάζονται.

«Οι εκπαιδευτές κρατούν τις καρδιές των μελών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο γυμναστήριο και αυτή η σύνδεση απαιτείται τώρα περισσότερο από ποτέ», προσθέτει η Carrie Kepple.

«Αυτοί οι εκπαιδευτές είναι συχνά οι τύποι που θα επιστρέψουν και θα κάνουν ό, τι χρειάζεται ώστε τα μέλη να νιώσουν καλά. Είναι πιθανό να έχουν αρκετές υπάρχουσες σχέσεις με μέλη και είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια να συνδεθούν και να αλληλοεπιδράσουν με μέλη που δεν γνωρίζουν. ”

 

Close
Loading...

0 Location(s) found near you